Uitnodiging aan alle leden van de KNVvL afdeling modelvliegsport


Graag nodigen we alle Nederlandse modelvliegclubs en hun leden uit om deel te nemen aan het eerste Nationale Indoor Modelvliegfestival. Jullie zijn van harte welkom om te komen vliegen (gratis voor KNVvL leden) of om te komen kijken, om je tweedehands spullen te verkopen of om je mooiste vliegtuigen static te tonen. Onderstaand treffen jullie een persbericht over dit festival aan.

Informatie en Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden verwijzen we je naar de site van de afdeling modelvliegsport: http://www.modelvliegsport.nl
Ook kun je een mail sturen naar indoorvliegen@outlook.com
Alex Janssen, Voorzitter Commissie Recreatief Vliegen, Afdeling modelvliegsport

PERSBERICHT

Nationaal Indoor Festival modelvliegen in Vianen

Zaterdag 28 maart 2015 zal een landelijk Modelvliegfestival plaatsvinden in de grote sporthal Helsdingen te Vianen,  Westelijke Parallelweg 1, 4133 NH, Vianen.
Vanaf 10:30 uur – 17:00 uur zijn modelvliegers uit heel Nederland welkom om recreatief te komen vliegen. Voor het publiek zal er veel te zien en te beleven zijn.

Dit Festival wordt georganiseerd door de commissie Recreatief Vliegen van de afdeling Modelvliegsport van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, KNVvL.

Tijdens het Festival vliegen meerdere piloten tegelijk met een grote variëteit aan modelvliegtuigen.
Verder is er een tweedehands markt voor modelvliegtuigspullen. Er staan grote modelvliegtuigen die van dichtbij bekeken kunnen worden.

De bezoekers van het festival kunnen op Flightsimulators het modelvliegen proberen.

Recreatief Indoor Modelvliegen

Er wordt gevlogen met modelvliegtuigen, helikopters en multikopters (tegenwoordig vaak ook aangeduid als drones) zolang ze maar minder dan 400 gram wegen.

De modelvliegtuigen waarmee gevlogen wordt zijn, ondanks het feit dat zij soms minder dan 100 gram wegen, vaak buitengewoon geavanceerd. Dit om te bereiken dat zij over alle assen radiografisch bestuurbaar zijn. Hierdoor, gecombineerd met de stuurvaardigheid van de piloten, wordt menigmaal een groots vliegbeeld gerealiseerd.

Indoorvliegen wordt ook in (internationaal) wedstrijdverband gedaan maar daarvan is tijdens dit evenement geen sprake. De nadruk ligt deze dag heel bewust op het recreatief modelvliegen. Het recreatieve vliegen is wel een mooie opstap voor menig wedstrijdvlieger.

 

— * origineel bericht bewerkt voor gebruik op de website –redactie